Οι «Παγιδευτές», του Γιώργου Σκούρτη στις Γραμμές Τέχνης της Πάτρας!

grammestechnis_oipagideutes_poster_06_forweb-777x437
Οι  «Παγιδευτές», του Γιώργου Σκούρτη στις «Γραμμές Τέχνης» της Πάτρας!
Οι «Παγιδευτές», το καταπληκτικό έργο του Γιώργου Σκούρτη, θα ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου «Γραμμές Τέχνης» τον Νοέμβριο του 2017.

    Το έργο έχει δύο πολύ δύσκολους αντρικούς ρόλους και έναν γυναικείο – σύμβολο του Έρωτα – ως παγίδα της Εξουσίας να εξουδετερώσει τον τελευταίο πολίτη που πολεμάει για την ελευθερία. Σκηνοθέτης ο απόφοιτος της σχολής του «Θεάτρου Τέχνης» και στέλεχος τώρα του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών Βασίλης Κόκκαλης και στους μοναδικούς ρόλους ο Παλαιλόγος Χαλυδας και ο Δημήτρης Τζαβάρας. Η γυναίκα αναζητείται μια και ο ρόλος της δεν έχει μεν λόγια, έχει όμως… ολόγυμνη παρουσία σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, μια και η Εξουσία τη χρησιμοποιεί ως «τυρί» στη φάκα της για τον τελευταίο πολεμιστή της ελευθερίας του ατόμου. Ένα έργο που θα σας καθηλώσει με τη δύναμή του και θα σας προβληματίσει δημιουργικά. Το έργο «Παγιδευτές» είναι το μόνο έως τώρα άπαιχτο της Πενταλογίας του Γιώργου Σκούρτη. Τα άλλα 4 «Νταντάδες», «Μουσικοί», «Εκτελεστές», «Ηθοποιοί», έχουν παιχτεί στο «Θέατρο Τέχνης». Οι «Παγιδευτές» είναι ο ανελέητος πόλεμος ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό, που μάχονται λυσσαλέα για την Εξουσία και διαδραματίζεται στην διάρκεια αυτού του πολέμου. Οι «Παγιδευτές» είναι ένα έργο για τον πολίτη-οπλίτη που μάχεται την ΕΞΟΥΣΊΑ.

    Μετά την Πάτρα η παράσταση θα παρουσιαστεί και σε αθηναϊκό θέατρο καθώς σε και σε άλλες πόλεις.

    O Γιώργος Σκούρτης πρωτοεμφανίστηκε το 1970 στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν με το θεατρικό Οι νταντάδες, ένα έργο-σταθμό της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, και ακολούθησαν πολλά και σημαντικά θεατρικά έργα του που τον κατέταξαν μεταξύ των κορυφαίων λογοτεχνών της γενιάς του.

    Ο Γιώργος Σκούρτης είναι Λογοτέχνης με την κύρια έννοια του όρου. Η συγγραφή για εκείνον ήταν ο μόνος εύκολος και ανώδυνος τρόπος για να συγκρατήσει την οργή του ενάντια στο κοινωνικό άδικο και να ισορροπήσει τα υπαρξιακά του άγχη. Κι αυτή του η «συγγραφική οργή» δημιούργησε «τομή» στο ελληνικό θεατρικό και το λογοτεχνικό πεδίο, επηρεάζοντας τους νεότερους συγγραφείς, με το καινούργιο ήθος και ύφος γραφής του.

Δημοσιεύτηκε από: anoixtitex   /   Tags: , , , , , , , ,   /   0 Σχόλια   /   26-10-2017

Αφηστε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.