Χριστουγεννιάτικο Σεμινάριο τέχνης & δεξιότητας FELT

22553023_715166612014583_3504270424814457229_o

Φτιάξε το δικό σου χριστουγεννιάτικο στολίδι από μαλλί!

Η Ανοιχτή Τέχνη σας καλεί να γιορτάσετε τα φετινά Χριστούγεννα, φτιάχνοντας μόνες και μόνοι σας τα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο σας δέντρο!

Στολίδια που δεν υπάροχυν στα καταστήματα, αλλά θα δημιουργήσετε εσείς οι ίδιοι, πρόβατα, δεντράκια, αστέρια, νάνοι κ.ά., στο σεμινάριο που διογρανώνουμε με την με τη Γιάννα Πιλιτσίδου.

Ένα 4άωρο σεμινάριο μύησης στην δημιουργική αλλά και απολαυστική τέχνη του Φέλτ (FELT). Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 11:00.

Θα φτιάξουμε στολίδια, από μαλλί με την καθοδήγηση της ειδικής στο FELT Γιάννας Πιλιτσίδου και με την έμπνευση της καθεμιάς και της καθενός από μας!

    Ετοιμασθείτε λοιπόν για να φτιάξουμε μοναδικά πρωτοτυπα και εντυπωσιακά στολίδια για να γιροτάσουμετ τα χριστούγεννα και να υποδεχθούμε την νέα χρό νο!

 

Το felt ή αλλιώς κετσές, τσόχα, είναι ύφασμα φτιαγμένο από πρόβειο μαλλί. Πρόκειται για την αρχαιότερη τεχνική κατασκευής υφάσματος.
Στην «καλλι – τεχνική» του επεξεργασία συναντάμε δύο τρόπους μεταποίησης του μαλλιού.
• Την υγρή τεχνική (wet felting):
Η επεξεργασία των ινών του μαλλιού γίνεται με ζεστό νερό και σαπούνι ελιάς. Είναι πραγματικά θαυμαστός ο τρόπος κατά τον οποίο οι χαλαρές ίνες του μαλλιού, με εργαλείο την τριβή των χεριών μας μετατρέπονται σε ένα πυκνό και σταθερό ύφασμα, ρούχα, καπέλα, κοσμήματα, φωτιστικά, διακοσμητικά αντικείμενα, παιχνίδια, κ.α.
• Την τεχνική με τη χρήση ειδικής βελόνας (needle felting):
Εδώ η χρήση της ειδικής βελόνας με τις ακίδες στην άκρη της, μας επιτρέπει να χειριστούμε τις μάλλινες ίνες, σαν να ήταν πηλός, φτιάχνοντας εξαιρετικές λεπτομέρειες. Ένα είδος μικρογλυπτικής.
Κάθε χτύπημα της βελόνας δίνει μορφή, πλάθει.
Τρισδιάστατες φιγούρες ανθρώπων και ζώων, λουλούδια, κοσμήματα, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα.
Το εύρος των έργων που προκύπτουν δεν έχει όριο, εκτός από αυτό της φαντασίας του καθενός.
Στο σεμινάριο θα εξοικειωθούμε με τη χρήση της βελόνας και του μαλλιού και θα φτιάξουμε τα πρώτα μας χριστουγεννιάτικα επιτραπέζια και κρεμαστά στολίδια.

Διάρκεια σεμιναρίου :4 ώρες
Κόστος συμμετοχής : 50 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά, μαλλί, σφουγγάρι βάσης, ειδική βελόνα)

Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα
Τηλ.: 210 32 27 188
info@anoixtitexni.gr
www.anoixtitexni.gr

Δημοσιεύτηκε από: anoixtitex   /   Tags: , ,   /   0 Σχόλια   /   04-12-2017

Αφηστε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.