Μάνος Στεφανίδης: Αληθινό παράδειγμα προς μίμηση η πολιτιστική πολιτική του δήμου Αλίμου

BeFunky-collage-5-2-580x338

Στο φιλόδοξο πρόγραμμα του δήμου Αλίμου, για την τοποθέτηση δημοσίων γλυπτών πολύ χαμηλού κόστους ώστε να αναβαθμιστούν εξωτερικοί χώροι και πλατείες, αναφέρθηκε ο κριτικός Τέχνης και καθηγητής του ΕΚΠΑ Μάνος Στεφανίδης, 
οποίος μάλιστα δημοσιεύει και δύο χαρακτηριστικές φωτογραφίες, μία από τον Άλιμο και μία από την Αθήνα, για το πως αντιλαμβάνονται και σέβονται την γλυπτική δημότες και δήμος.

Αριστερά το πως αντιλαμβάνονται και πόσο σέβονται την Γλυπτική δημότες και Δήμος στο κέντρο της Αθήνας και δεξιά ένα δημόσιο γλυπτό σε μια μικρή πλατεία του Δήμου Αλίμου.
Πρόκειται για ένα σπάνιο έργο από την σειρά «Δέντρα» φιαγμένο από μέταλλο και μπετόν του βολιώτη Φιλόλαου Τλούπα, αδελφού του φωτογράφου, ο οποίος έκανε καριέρα στο Παρίσι… Προσέξτε τι κομψά που είναι τοποθετημένο σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον, ένα είδος συνεχούς, οπτικής παιδείας για ενηλίκους και παιδιά.
Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, εκτός από την Δημοτική Πινακοθήκη που προωθεί θερμά με αγορές κλασικών έργων και με την πολιτική δωρεών από νεότερους δημιουργούς, υλοποιεί κι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δημοσίων γλυπτών πολύ χαμηλού κόστους ώστε να αναβαθμιστούν εξωτερικοί χώροι και πλατείες.
Ήδη ετοιμάζονται ο «Προφήτης» του Γκάγκικ Αλτουνιάν και ο εντυπωσιακός «Θουκυδίδης», μνημειακή κατασκευή από σίδηρο, πλέξιγκλας και φωτεινές ίνες, του Χρήστου Αντωναρόπουλου. Νομίζω πως σε ολόκληρη τη χώρα λίγοι είναι οι δήμοι με τόσο πλούσια, πολιτιστική πολιτική σαν του Δήμου Αλίμου. Αληθινό παράδειγμα προς μίμηση.

ΥΓ. Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσα καινούργια γλυπτά ανήγειραν κατά την διάρκεια της πολυετούς θητείας τους οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Την τιμή του Πειραιά σώζει το εξαιρετικό μνημείο των Ποντίων του Παναγιώτη Τανιμανίδη στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Πηγή: https://bit.ly/2ycyEhY

Δημοσιεύτηκε από: anoixtitex   /   Tags: ,   /   0 Σχόλια   /   09-10-2018

Αφηστε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.