Δ.Τουλάτου

Toulatou

Διδάσκει: Διόρθωση – Επιμέλεια Κειμένου

Η Δήμητρα Τουλάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεφαλλονιά. Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών, το ενδιαφέρον της όμως στράφηκε από νωρίς στη γλώσσα και τα βιβλία.

Το 1985-87 παρακολούθησε διετές πρόγραμμα επιμόρφωσης επιμορφωτών, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, στο Κέντρο Μελετών και Αυτομόρφωσης, και έδωσε με επιτυχία τις εξετάσεις για πρόσληψη Συμβούλων Λαϊκής Επιμόρφωσης.

Το 1991-93 εργάστηκε στο τμήμα διόρθωσης του περιοδικού Ταχυδρόμος του ΔΟΛ, όπου συμμετείχε στην εκπόνηση και εφαρμογή του Γλωσσικού Προγράμματος για τη βελτίωση του γραπτού, και ειδικότερα του δημοσιογραφικού, λόγου, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μαρωνίτη.

Ως διορθώτρια έχει εργαστεί επίσης στις εφημερίδες Αυγή, Καθημερινή, Βήμα, κ.ά.

Από τη δεκαετία του 1990 συνεργάζεται, ως επιμελήτρια-διορθώτρια κειμένων (λογοτεχνικών και επιστημονικών, ιδίως πανεπιστημιακών δοκιμίων), με τους εκδοτικούς οίκους Αλεξάνδρεια, Γλάρος, Εκκρεμές, Εναλλακτικές Εκδόσεις, Εστία, Κουκκίδα, Μεταίχμιο, νήσος, Πατάκης, Πόλις, Σαββάλας κ.ά.

Από το 2015 συνεργάζεται επίσης με το πρόγραμμα «Δράση Κάλλιππος – Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα» του ΕΜΠ.

Δημοσιεύτηκε από: anoixtitex   /   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δ.Τουλάτου   /   20-08-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια.