Κ.Θεολόγου

Κώστας ΘεολόγουΚώστας Θεολόγου

Διδάσκει: Κοινωνιολογία

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη (1960) και αποφοίτησα από το πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1978). Σπούδασα Νομικά και Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1983). Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris-I, Panthéon Sorbonne) στην Κοινωνική Ιστορία και Κοινωνική Θεωρία με τον Jean Marie Vincent, εισηγητή της Σχολής της Φραγκφούρτης στη Γαλλία (1985-6). Το διδακτορικό δίπλωμά μου από τον Τομέα Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου της Σχολής EΜΦΕ ΕΜΠ (2006) εστιάζει στις κοινωνικές ταυτότητες σε πολυεθνικά αστικά περιβάλλοντα σε συνάρτηση με τη διάδραση κοινωνίας και τεχνολογίας. Σε αυτό το μεθοδολογικό τοπίο μελετώ τη σχέση ιδιωτικού και δημόσιο χώρου στη νεότερη Ελλάδα την οποία συσχετίσω με ζητήματα της ιδιότητας του πολίτη (citizenship).

Εργάζομαι στο ΕΜΠ από το 1996 και διδάσκω Ιστορία και Φιλοσοφία του Πολιτισμού, με ειδικότερες αναφορές στην Επιστήμη και στην Τεχνολογία. Στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διδάσκω (Ανθρωπογεωγραφία και Υλικό Πολιτισμό της Ευρώπης) στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών. Διδάσκω στο ΠΜΣ «Χώρος και Πολιτισμός» της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, στο ΠΜΣ «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» του Τμήματος ΜΙΘΕ του ΕΚΠΑ κ.ά.

Στη βιβλιογραφική βάση BiblioNet (http://www.biblionet.gr/author/6056/) υπάρχουν τίτλοι από διάφορες εκδοτικές εργασίες μου.

 
 
Δημοσιεύτηκε από: anoixtitex   /   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κ.Θεολόγου   /   12-01-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια.