Σεμινάριο Αρχαιολογίας

Σεμινάριο Αρχαιολογίας

img8_8Αρχαιολογικές περιηγήσεις 

…………………………………….

Συχνότητα: κάθε Πέμπτη 20:00 – 22:00
Διάρκεια: Α΄ κύκλος: 3 μήνες /  Β΄κύκλος: 3 μήνες
Εισηγήτρια: Κατερίνα Σέρβη

Η Ανοιχτή Τέχνη σας παρέχει Βεβαίωση Σπουδών!

Δώδεκα δίωρα μαθήματα – οδηγός στην Ιστορία μας, σε γνωστούς  και  άγνωστους αρχαιολογικούς τόπους της Ελλάδας, με τη ματιά του επισκέπτη,του ταξιδιώτη, του ιστοριοδίφη, του ξεναγού, του αρχαιολόγου, του φοιτητή, του ζωγράφου ή  οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα επιθυμεί ο καθένας μας να ενδυθεί επισκεπτόμενος έναν αρχαιολογικό τόπο, απ’ αυτούς που συγκλονίζουν τον νου και την ψυχή  Ελλήνων  και ξένων.

       Πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα  πλαισιώσει τις περιηγήσεις  μας,  ενώ πολύτιμοι βοηθοί μας στα ταξίδια μας θα σταθούν οι μαρτυρίες γεωγράφων και περιηγητών  της Αρχαιότητας και της  Αναγέννησης  και άλλες ιστορικές πηγές.

     Η μαθητεία μας στην Ιστορία και στον Πολιτισμό, στις Τέχνες, στο Θέατρο, στην Φιλοσοφία,  δεν θα εξαντληθεί φυσικά στα  «θρανία», αλλά θα συνεχιστεί στα ίδια τα  μνημεία, διοργανώνοντας  συχνές επισκέψεις εντός αλλά και εκτός  Ελλάδας!

        Ξεκινώντας τον α΄κύκλο θα  γνωρίσουμε τρεις από τους πιο ιερούς τόπους του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, την Ελευσίνα, την Ολυμπία και τους Δελφούς. Στην συνέχεια θα ανέβουμε στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, θα  ατενίσουμε το Αιγαίο από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, θα δούμε με διαφορετική οπτική την Αθήνα Αφαία της Αίγινας. Θα εξερευνήσουμε τον Μαραθώνα, τη Βραυρώνα και τον Ραμνούντα, θα κατηφορίσουμε στην Πελοπόννησο, στις Μυκήνες και στον περίφημο ναό του Απόλλωνα στις Βάσσες, στην Αρκαδία, και μετά  θα επισκεφθούμε την Μακεδονία, το Δίον και την Πέλλα, αλλά και την πρόσφατα διάσημη Αμφίπολη! 

     Στον β΄κύκλο θα φύγουμε εκτός συνόρων- νιώθοντας όμως εντός- για να γνωρίσουμε πρώτα την Μικρασία, την Μίλητο, την Έφεσο, την Σμύρνη, τον Πόντο  κι ύστερα θα ταξιδέψουμε στην  Μεγάλη Ελλάδα, στον Ακράγαντα, στον Κρότωνα, στην Νεάπολη, στις Συρακούσες. Μαζί θα επιλέξουμε τον επόμενο μας προορισμό, που θα είναι ποιος; Πού; Περιμένουμε τις προτάσεις σας! Προσδεθείτε, ξεκινάμε! 

Έναρξη μαθήματος: Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για αυτό το σεμινάριο

Σας προτείνουμε να δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας.

Ονοματεπώνυμο*:

Email*:

Τηλέφωνο κινητό & σταθερό*:

Ενδιαφέρομαι για το σεμινάριο*:

Επίσης ενδιαφέρομαι για:

Από που μάθατε για αυτό το σεμινάριο;ίντερνετ έντυπη διαφήμιση φίλους 

Σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια.