Θέατρο

Θέατρο

autosxediasmosΗ Δική μας Ιστορία

…………………………………….

Εισηγήτρια: Μαρία Κυριάκη

Διάρκεια:  Α’ κύκλος: 3 μήνες /  Β΄κύκλος: 3 μήνες
Συχνότητα: κάθε Σάββατο 15:00 – 18:00

Κάθε άνθρωπος έχει μια σπουδαία ιστορία να διηγηθεί. Και κάθε ιστορία μπορεί να γίνει μια θεατρική παράσταση. Αλλά για να συμβεί αυτό, χρειάζεται ένας έμπειρος ηθοποιός, συγγραφέας και δάσκαλος, όπως η  Μαρία Κυριάκη που θα σας «λύσει» και θα σας βοηθήσει να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, την αρτιότερη παράσταση!

Η Ανοιχτή Τέχνη σας παρέχει Βεβαίωση Σπουδών!

Η δική μας Ιστορία

Κάθε άνθρωπος έχει μια σπουδαία ιστορία να διηγηθεί. Και κάθε ιστορία μπορεί να γίνει μια θεατρική παράσταση.

Οι συμμετέχοντες συνθέτουν μια δραματουργία που αποτελείται από τις ιστορίες τους και στην πορεία δημιουργείται μια παράσταση με πρωταγωνιστές τους ίδιους,  τους συγγραφείς της. Μέσα από δοκιμασμένες μεθόδους γραφής, αυτοσυγκέντρωσης,  υποκριτικής και κινησιολογίας,  το σεμινάριο αυτό μετατρέπει την «εμπειρία της ζωής» σε «τέχνη».

Ο κάθε άνθρωπος εξελίσσεται θετικά όταν έχει μια βαθύτερη γνώση του εαυτού του. Το να έρχεσαι αντιμέτωπος με την ιστορία σου και να την διαχειρίζεσαι, παίζοντας τον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής σου, αυτόν του εαυτού σου είναι μια εμπειρία αποκαλυπτική και ταυτόχρονα βαθιά λυτρωτική.

Όταν μέσα από τις θεατρικές διαδικασίες, η δική σου ιστορία συμπλέκεται με τις ιστορίες άλλων ανθρώπων αποκτά μια ακόμα διάσταση, δημιουργείται ένας αντίλογος που σου προσφέρει την δυνατότητα να δεις την εμπειρία σου μέσα από τα «μάτια» των άλλων.

Η θεατρική διάσταση του σεμιναρίου προσφέρει επιπλέον την δυνατότητα στους συμμετέχοντες είτε είναι ηθοποιοί είτε όχι, να εξελίξουν τον λόγο, την σωματικότητα, τα εκφραστικά τους μέσα και τη φυσική παρουσία τους έτσι ώστε να μπορούν επιτυχημένα να ανταπεξέλθουν στις επαγγελματικές, διαπροσωπικές και κοινωνικές προκλήσεις.

Ειδικά τα άτομα που επαγγελματικά συναλλάσσονται με κόσμο, όπως δικηγόροι, πωλητές, διαφημιστές, ψυχολόγοι, καθηγητές και δάσκαλοι, δημοσιογράφοι αλλά και άτομα από ξένες χώρες που ζουν στην Ελλάδα και ενδιαφέρονται να ασκηθούν περισσότερο στην γλώσσα θα αντλήσουν πολύτιμα εφόδια μέσα από τις μεθόδους της υποκριτικής που θα διδαχτούν.

Άτομα που δυσκολεύονται να εκφραστούν ή να κοινωνικοποιηθούν, που νοιώθουν αποκομμένα ή ντρέπονται να εκφράσουν όλα αυτά που νοιώθουν,  θα μπορέσουν μέσα από αυτό το σεμινάριο να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και να μάθουν κώδικες που θα τα βοηθήσουν να ανοίξουν τις πόρτες της επικοινωνίας με τους άλλους.

Άτομα που έχουν έντονο άγχος, συχνές καταθλίψεις και νευρικές κρίσεις μπορούν μέσα από αυτό το σεμινάριο να διερευνήσουν τη ρίζα του προβλήματος που κρύβεται κάπου στο παρελθόν τους και να οδηγηθούν έτσι σε μια πιο ήρεμη και χαλαρή διαχείριση της ζωής τους.

Άτομα που παρακολουθούν και αγαπούν το θέατρο θα μπορέσουν να το γνωρίσουν σε βάθος μέσα από το σεμινάριο και να λειτουργήσουν σαν συγγραφείς και ηθοποιοί, βιώνοντας την μαγική εμπειρία της θεατρικής δημιουργίας και της επαφής με το κοινό.

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 + 3 μήνες  για την πλήρη του ολοκλήρωση του και την πραγματοποίηση παράστασης.

Παράσταση: Από 21 ως 23 Ιουνίου

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για αυτό το σεμινάριο

Σας προτείνουμε να δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας.

Ονοματεπώνυμο*:

Email*:

Τηλέφωνο κινητό & σταθερό*:

Ενδιαφέρομαι για το σεμινάριο*:

Επίσης ενδιαφέρομαι για:

Από που μάθατε για αυτό το σεμινάριο;ίντερνετ έντυπη διαφήμιση φίλους 

Σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια.