Πολιτιστική Διαχείριση

Πολιτιστική Διαχείριση

st Πολιτιστική Διαχείριση:
Ο Πολιτισμός στην Πράξη!

……………………………………..

Συχνότητα: κάθε Τετάρτη  20:00 – 22:00
Διάρκεια: 3 μήνες

Εισηγητής: Αλέξανδρος Στάνας

Έναρξη σεμιναρίου: Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου (2018)

    Ο Αλέξανδρος Στάνας  είναι σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης, εκπαιδευτής στη Διεθνής Ακαδημία Μουσείων και αρθρογραφεί για τα οικονομικά του πολιτισμού . Υπήρξε Project Manager, για το SUMMER NOSTOS FESTIVAL 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , γενικός διευθυντής στην ART- ATHINA 2009-2011,  εκτελεστικός και καλλιτεχνικός διευθυντής στον πολιτιστικό χώρο ΦΟΥΓΑΡΟ 2013-2016 κ.α.   Απ’ τους πιο έμπειρους και πρωτοπόρους επαγγελματίες στην πολιτιστική διαχείριση, μας μυεί στα μυστικά αυτού του τόσο ενδιαφέροντος, σύγχρονου επαγγέλματος. Πώςλοιπόν, ο πολιτισμός γίνεται πράξη;

Στον πρώτο απ’ τους δυό κύκλους  του σεμιναρίου,  οι συμμετέχοντες:

-θα εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές του πολιτιστικού management (Σχεδιασμός, οργάνωση και προβολή πολιτιστικών δράσεων. Οργάνωση και λειτουργία των πολιτιστικών οργανισμών. Ο χάρτης των πολιτιστικών οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ο πολιτιστικός διαχειριστής του σήμερα).

– θα γνωρίσουν καλές πρακτικές και εργαλεία για τον προϋπολογισμό και τη χρηματοδότηση των πολιτιστικών δράσεων. (Κρατικές και Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, χορηγίες, crowdfunding, επιχορηγήσεις-δωρεές από ιδρύματα και ιδιώτες)

– θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις για το πολιτιστικό Marketing. (Το κοινό των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Σχεδιασμός και υλοποίηση επικοινωνιακής στρατηγικής, διαφήμιση, προβολή, δημόσιες σχέσεις, στρατηγικές συνεργασίες και κοινωνικά προγράμματα)

-θα εισαχθούν στην έννοιες της Δημιουργικής Οικονομίας, των Creative Industries και των Creative Clusters

– θα εντοπίσουν τα εφόδια και τις δεξιότητες του οργανωτή πολιτιστικών εκδηλώσεων

-θα εξετάσουν ειδικότερα θέματα που τους ενδιαφέρουν (πχ η τεχνολογία στην υπηρεσία του πολιτισμού, διεθνείς τάσεις στην πολιτιστική διαχείριση, networking, η επίδραση της ύφεσης στον πολιτισμό, ειδικές κοινωνικές ομάδες και τέχνη, θέματα αιχμής και εξαιρετικές περιπτώσεις από το εξωτερικό)

-θα παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες και μέσω workshop θα οδηγηθούν βήμα- βήμα από την ιδέα στην υλοποίηση

– θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις-ξεναγήσεις  σε μουσεία, γκαλερί, πολιτιστικά ιδρύματα και φορείς (επιλεγμένα ανάλογα με τα ειδικά ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων) και γνωριμία με δημιουργούς και εκπροσώπους των οργανισμών. Μια γενναία ματιά, χωρίς προκαταλήψεις, στα παρασκήνια του πολιτισμού.

-θα έχουν στο τέλος του κύκλου προσωπικό mentoring από τον εκπαιδευτή για συμβουλές στη συνέχιση σχετικών σπουδών, ανεύρεση θέσεων πρακτικής εξάσκησης και την επαγγελματική σταδιοδρομία στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.

Τα παραπάνω θα γίνουν με πραγματικά case studies, στους ειδικούς τομείς ενδιαφέροντος του καθένα και σε μικρές υπο-ομάδες εργασίας με τεχνικές «προσομοίωσης»

Οι θέσεις των συμμετεχόντων είναι περιορισμένες λόγω της εργαστηριακής μορφής του σεμιναρίου.

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για αυτό το σεμινάριο

Σας προτείνουμε να δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας.

Ονοματεπώνυμο*:

Email*:

Τηλέφωνο κινητό & σταθερό*:

Ενδιαφέρομαι για το σεμινάριο*:

Επίσης ενδιαφέρομαι για:

Από που μάθατε για αυτό το σεμινάριο;ίντερνετ έντυπη διαφήμιση φίλους 

Σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια.