σεμινάριο συγγραφή παραμυθιού

σεμινάριο συγγραφή παραμυθιού

oles-oi-meres-kyriakh_featΣυγγραφή παραμυθιού, με την Αργυρώ Πιπίνη:
Η τέχνη να γράφεις παραμύθι!

………………………………………………

Συχνότητα: κάθε Τρίτη 18:00 – 20:00
Διάρκεια: 3 μήνες
Εισηγήτρια: Αργυρώ Πιπίνη

Σας αρέσουν τα παραμύθια; Και σε ποιον δεν αρέσουν! Αν όμως θέλετε να γράφετε παραμύθια και να τα ακούτε να ζωντανεύουν  και να τα διαβάζουν τα παιδιά, η γνωστή και πολυβραβευμένη συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη, είναι εδώ για να σας βοηθήσει στο δικό σας παραμύθι!

Η Ανοιχτή Τέχνη σας παρέχει Βεβαίωση Σπουδών!

Η τέχνη να γράφεις παραμύθι!

Σας αρέσουν τα παραμύθια; Θέλετε να γράψετε παραμύθια; Ελάτε να κάνουμε λέξεις και μικρές ιστορίες τις ιδέες και τα συναισθήματά σας. Για να γράψουμε μια ιστορία κάνουμε ένα ταξίδι μέσα μας και μαζεύουμε σκέψεις, εικόνες, βιώματα, γεγονότα που, στην πορεία, γίνονται λέξεις και ιστορίες για παιδιά.

Η βραβευμένη συγγραφέας παραμυθιών και βιβλίων για εφήβους Αργυρώ Πιπίνη σας περιμένει στην Ανοιχτή Τέχνη για να κάνετε μαζί αυτό το ταξίδι και να γράψετε μαζί της τις δικές σας ιστορίες!

Οι Ενότητες του σεμιναρίου συγγραφής παραμυθιού, παιδικού βιβλίου και βιβλίου για εφήβους, εικονογραφημένου ή μη, είναι:
Η τέχνη της επινόησης και η εξάσκηση του βλέμματος. Πώς συνδυάζουμε τα βιώματά μας με υλικό μυθοπλασίας ή με την πραγματικότητα. Η παρατήρηση ως δεξαμενή θεμάτων προς ανάπτυξη.
Η γλώσσα στα βιβλία για παιδιά και στα βιβλία για εφήβους (young adults).
Τα μηνύματα στα βιβλία για παιδιά.
Τα ‘δύσκολα’ θέματα στο παραμύθι: απώλεια, υιοθεσία, μετανάστευση, φτώχεια.
Ποιος βάζει τα όρια; Τι λέμε, πόσα λέμε.

Τα ‘δύσκολα’ θέματα στο βιβλίο για εφήβους.
 Ποιος βάζει τα όρια; Τι λέμε, πόσα λέμε.

Από το κείμενο στην εικόνα και από την εικόνα στο κείμενο: συνεργασία συγγραφέα-εικονογράφου ή ξεχωριστές αναγνώσεις συγγραφέα και εικονογράφου;

Μέσα από παραδείγματα και ασκήσεις, βασικός στόχος μας είναι να δώσουμε τα εφόδια, σε όποια κι όποιον παρακολουθήσει το σεμινάριο, να γράψει τα δικά του παραμύθια! Τις δικές του ιστορίες που απευθύνονται στο μέλλον, δηλαδή στα παιδιά!
Όσες κι όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν τις ιστορίες τους, βελτιώνοντας όσες έγραψαν ή γράφοντας καινούργιες, στον β’ κύκλο του μαθήματος.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα παραμύθια μέσα στη σχολική τάξη, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά ή ως χόμπι με τη συγγραφή παραμυθιών.

*Το βιβλίο της  Αργυρώς Πιπίνη: ‘Το δικό τους ταξίδι’ είναι στη διεθνή λίστα των White Ravens. Tο σήμα White Raven απονέμεται κάθε χρόνο από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Νέων του Μονάχου σε βιβλία που αξίζουν προσοχής λόγω των παγκόσμιων θεμάτων που πραγματεύονται ή λόγω της εξαιρετικής και πρωτοπόρου λογοτεχνικής και εικαστικής προσέγγισής τους.

Έναρξη μαθήματος: Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου

IMG_20190205_201907

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για αυτό το σεμινάριο

Σας προτείνουμε να δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας.

Ονοματεπώνυμο*:

Email*:

Τηλέφωνο κινητό & σταθερό*:

Ενδιαφέρομαι για το σεμινάριο*:

Επίσης ενδιαφέρομαι για:

Από που μάθατε για αυτό το σεμινάριο;ίντερνετ έντυπη διαφήμιση φίλους 

Σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια.