Άννα Κοντολέων

Η Άννα Κοντολέων σπούδασε θεατρολογία και υποκριτική και εργάζεται πολλά χρόνια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δασκάλα θεατρικής αγωγής και ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών πολιτιστικών προγραμμάτων.

Παράλληλα σχεδιάζει και εκπονεί σεμινάρια φιλαναγνωσίας για εκπαιδευτικούς προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έχει εκδώσει παραμύθια και μυθιστορήματα για μικρά και μεγάλα παιδιά και εφήβους. Τα βιβλία της «Όττο» (Καλειδοσκόπιο) και «Οι επτά ζωές του Κόμπου» (Πατάκης) βραβεύτηκαν από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελληνικό τμήμα της IBBY) και το εφηβικό της μυθιστόρημα «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» (Πατάκης) αναγράφηκε στον τιμητικό πίνακα της IBBY (International Board on Books for Young People).

Έχει μεταφράσει πάνω από 30 βιβλία από τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά και έχει βραβευτεί για τη μετάφραση του γαλλικού μυθιστορήματος «Μαξ» της Σάρα Κοέν-Σκαλί (Πατάκης) από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας και για τη μετάφραση του αγγλικού μυθιστορήματος «Ο λαβύρινθος του Πάνα» της Κορνέλια Φούνκε και του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (Ψυχογιός) από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ).   

Έχει συνεργαστεί επίσης με εκδοτικούς οίκους με Έλληνες και ξένους συγγραφείς στην επιμέλεια λογοτεχνικών χειρογράφων.

ΠΡΟΣΩΠΟ – Βιβλιοnet (biblionet.gr)

Δημοφιλή σμεινάρια

Σχετικά σεμινάρια