Άρης Σφακιανάκης

Ο Άρης Σφακιανάκης γεννήθηκε το 1958 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Το πρώτο του βιβλίο “Όταν βρέχει και φοράς παπούτσια κόλετζ” κυκλοφόρησε στα είκοσι τρία του από τις εκδόσεις Κέδρος, όπου εκδόθηκαν και τα επόμενα έντεκα βιβλία του. Μεγάλη επιτυχία γνώρισε με το μυθιστόρημα “Δεν ήξερες… δεν ρώταγες!”. Τον Νοέμβριο του 2023 θα κυκλοφορήσει το τρίτο μυθιστόρημα της ιστορικής του τριλογίας για το 1821, που αναφέρεται στα χρόνια του Όθωνα και έχει τίτλο: “Ο πρίγκιψ του δεύτερου ορόφου”. Προηγήθηκαν η ‘Εξοδος” 2016, για την έξοδο του Μεσολογγίου, και «Η Σκιά του Κυβερνήτη» (2019),  για τον Ιωάννη Καποδίστρια, που  βρίσκεται ήδη στην 14η χιλιάδα και “Ο πρίγκιψ του δεύτερου ορόφου”,  για τον Όθωνα, που κυκλοφορεί σύντομα.

Στα αγγλικά κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του “Ο τρόμος του κενού” με τίτλο: “The emptiness beyond”. Το θεατρικό του έργο με τίτλο: “Το περσικό φιλί”, ένα έργο με θέμα  την δημιουργική γραφή,  έχει ανέβει δυο φορές στη αθηναϊκή  σκηνή.Το ταξιδιωτικό του πόνημα με τίτλο: “Μητροπόλεις, ιστορίες, παράδεισοι” είναι, δυστυχώς, εξαντλημένο.
 
Στην μακριά πορεία της ζωής του ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μετάφραση. Σάλιντζερ, Πόε, Μέλβιλ, Λόντον, Στάινμπεκ,  Πολ Όστερ, Ντόρις  Λέσινγκ είναι αγαπημένοι του συγγραφείς που ευτύχησε να αποδώσει στα ελληνικά. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Κέδρος μεταφράσεις μυθιστορημάτων των Τζόναθαν Σάφραν Φόερ, Τζέιμς Μπάλαρντ, καθώς και το εμβληματικό έργο του Τσαρλς Ντίκενς, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, σε συνεργασία με την Ηρώ Σκάρου.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Άρης Σφακιανάκης – Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

ΠΡΟΣΩΠΟ – Βιβλιοnet (biblionet.gr)

Δημοφιλή σεμινάρια

Σχετικά σεμινάρια