Η σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος απ’ την αποδημία του Γιώργου Σκούρτη, διοργανώνει μια βραδυά για το πρωτοποριακό έργο του Σκούρτη που ανανέωσε την σύγχρονη ελληνική δραματουργία
(Νταντάδες, Κομμάτια και θρύψαλα, Εκτελεστές, Ηθοποιοί, Παγιδευτές, Σοκ, η Δίκη του Σωκράτη, ο Καραγκιόζης παρά λίγο Βεζύρης κ.α)

Ο Γιώργος Σκούρτης υπήρξε επίσης σπουδαίος στιχουργός με εμβληματικά τραγούδια (Μετανάστες, Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί κ.α, μουσική Γιάννης Μαρκόπουλος, τραγούδι: Βίκυ Μοσχολιού, Τάσος Χαλκιάς, Νίκος Ξυλούρης), και σπουδαίος πεζογράφος (Ο Μπαρμπα Τζωρτζ, Αυτά και άλλα, Το συμπόσιο της Σελήνης, Εκείνος, Πήδημα θανάτου -εμπνευστής των: Μυθιστόρημα των Τεσσάρων και Global Novel, κ. α).

Για τον Γιώργο Σκούρτη θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Αρμένης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Παναγιώτης Μέντης.

Ο Τάκης Χρυσικάκος θα διαβάσει αποσπάσματα από το άπαιχτο αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη: Υπόθεση Κ.Κ (Υπόθεση Κώστας Καραγιώργης. Η τραγική ιστορία του κορυφαίου στελέχους του ΚΚΕ Κώστα Καραγιώργη που δολοφονήθηκε το 1954 στην Ρουμανία στις εσωκομματικές εκκαθαρίσεις και το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ).

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου,
ώρα: 20.00
Τοποθεσία: Ανοιχτή Τέχνη, Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2.
Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση θέσεως στο τηλέφωνο της Ανοιχτής Τέχνης: 210 32 27 188
ή στo email μας:info@anoixtitexni.gr

Ανοιχτή τέχνη: Τα κορυφαία Σεμινάρια στην Αθήνα
Ναυάρχου Νικοδήμου 2 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα.
(1ος όροφος)
info@anoixtitexni.gr