Σύγχρονη Τέχνη μέσα από 12 Ιστορίες, με τον Μεγακλή Ρογκάκο

Κάθε Τετάρτη 20:00 – 22:00
Διάρκεια: 12 εβδομάδες, 12 μαθήματα, 3 μήνες
E-learning για όλη την Ελλάδα! Δια ζώσης στο Σύνταγμα!
Έναρξη σεμιναρίου: Αρχές Μαρτίου 2025

                          Η Ανοιχτή Τέχνη σας παρέχει Βεβαίωση Σπουδών!  

                      Σύγχρονη Τέχνη μέσα από 12 Ιστορίες

Το σεμινάριο «Σύγχρονη Τέχνη μέσα από 12 Ιστορίες» είναι μία θεματική έρευνα που προορίζεται να παρέχει μία εισαγωγική γνώση της σύγχρονης τέχνης παγκοσμίως, από το 1970 μέχρι σήμερα. Εξετάζει την εξέλιξη της τέχνης σήμερα και πώς συνδέεται με πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές στον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην πολιτική της εκπροσώπησης και της φεμινιστικής, περιθωριακής και μαρξιστικής επαναξιολόγησης της τέχνης που παράγεται. Προτίθεται να ενθαρρύνει τη συζήτηση για το τί είναι στην πραγματικότητα τέχνη και ποιός είναι θα πρέπει να είναι ο ρόλος της στην κοινωνία μας.

Το σεμινάριο εξετάζει σημαντικά ζητήματα στον κόσμο της τέχνης σήμερα, όπως: Είναι αυτό τέχνη; Ποιός αποφασίζει, και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις σχετικά με το τί είναι αποδεκτό σήμερα; Δημόσια Τέχνη: Ποιός αποφασίζει τί παρουσιάζεται στο κοινό; Έχουν οι καλλιτέχνες δικαίωμα στον καθορισμό του τί συμβαίνει στα εκτιθέμενα έργα τους, όταν αυτά τα αντικείμενα έχουν πωληθεί; Η αγορά της τέχνης: Τί συμβαίνει με τις αξίες και για ποιο λόγο; Η γυναίκα και οι μειονότητες ως σύγχρονοι καλλιτέχνες: Τα έχουν πραγματικά καταφέρει; Λογοκρισία στις τέχνες: Πότε και εάν πρέπει να εφαρμόζεται λογοκρισία και πώς; Ο καλλιτέχνης: Είναι οι καλύτεροι καλλιτέχνες περίεργοι; Γιατί ή γιατί όχι; Αυτό το σεμινάριο καλύπτει σημαντικά παραδείγματα της τέχνης σε διάφορες μορφές, όπως βίντεο, γλυπτική, ζωγραφική, μικτή τεχνική, χαρακτική και φωτογραφία.



Το σεμινάριο «Σύγχρονη Τέχνη μέσα από 12 Ιστορίες» απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για το θέμα με δομημένη μελέτη. Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για φοιτητές που ενδιαφέρονται για τις τέχνες, αλλά δεν έχουν τυπικά προσόντα ή προηγούμενη μελέτη του θέματος. Είναι επίσης μία καλή επιλογή για τα μέλη της κοινότητας που ενδιαφέρονται για την τέχνη του σήμερα, ή για όσους απολαμβάνουν την επίσκεψη σε γκαλερί και μουσεία. Συμπεριλαμβάνεται μία επίσκεψη σε μουσείο με ξενάγηση από τον εκπαιδευτή.

 
 

Δίδακτρα:

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά η Ανοιχτή Τέχνη κρατά τα δίδακτρα στο ίδιο ύψος!
Για να αποκτήσουν οι φίλοι και οι φίλες της τις γνώσεις που επιθυμούν!

Η συμμετοχή σου για κάθε σεμινάριο διαρκείας 3 μηνών (30 ωρών!) είναι: 300€ (σε 5 δόσεις, μαζί με την προκαταβολή-εγγραφή: 1η Μαρτίου, 15η Μαρτίου, 1η Απριλίου, 15η Απριλίου, 1η Μαΐου) Καταβολή εφ’ άπαξ: 290€

Επωφελήσου τώρα από όλες τις ειδικές εκπτώσεις μας!

Φοιτητές, άνεργοι, παλιοί σπουδαστές: 280€ (σε 5 δόσεις, μαζί με την προκαταβολή-εγγραφή: 1η Μαρτίου, 15η Μαρτίου, 1η Απριλίου, 15η Απριλίου, 1η Μαΐου) Καταβολή εφ’ άπαξ: 270€

Εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, νέοι γονείς, φίλοι: 290€ (σε 5 δόσεις, μαζί με την προκαταβολή-εγγραφή: 1η Μαρτίου, 15η Μαρτίου, 1η Απριλίου, 15η Απριλίου, 1η Μαΐου) Καταβολή εφ’ άπαξ: 280€

Σχετικά σεμινάρια

Δημοφιλή σεμινάρια

Συμπλήρωσε τώρα την φόρμα σου!

Δηλώστε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας!
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος!
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε αμέσως  σε επικοινωνία μαζί σας.