Μηνάς Βιντιάδης

Μηνάς Βιντιάδης

Ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και του The Greek Play Project, έργου του έχουν παιχτεί και παίζονται, σε θέατρα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε όλη την Ελλάδα. Πιο πολυπαιγμένα έργα του είναι: «Ο Κάτω Παρθενώνας» (ΚΘΒΕ 2015- Άλμα 2018), που διδάσκεται σε πανεπιστήμια κι έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, «Tattooland», (Αγγέλων Βήμα, 2018) για το οποίο ήταν υποψήφιος για το «Βραβείο Κάρολος Κουν» 2018, «Τάρτα Ροδάκινο», (Αλκμήνη, 2019), «Άνδρες Ολικής Αλέσεως», (Ιανός, 2019), «Κασιώτες Καπεταναίοι», (Κάσος, Κάρπαθος, Υπαίθριο Θέατρο Γκράβας, 2021) και «Στου Μποχώρη» (περιοδεία σ’ όλη την Ελλάδα, 2022).

Το πεζογραφικό έργο του Μηνά Βιντιάδη περιλαμβάνει τέσσερα μυθιστορήματα:«Τι είπα στην Κλαούντια», «Οι τρεις Μαρίες», (εκδ. Λιβάνη, 1996 και 1999), «Το δεξί πόδι του θεού», (Ελληνικά Γράμματα, 2006),«Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη» (εκδ. Τόπος) και η συλλογή διηγημάτων «Ο δράκος κόκορας» (Ελληνικά Γράμματα, 2006).

Επί 40 χρόνια  δημοσιογράφος στις εφημερίδες (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ),  στα περιοδικά Ταχυδρόμος,  STATUS), στο ραδιόφωνο (Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ) και στην τηλεόραση (FILMNET, νυν NOVA).    

Υπήρξε διευθυντής στο εμβληματικό περιοδικό «Ταχυδρόμος» και υπεύθυνος στις ειδικές εκδόσεις  των «Νέων», με πάνω από 100 συλλεκτικά βιβλία, ταινίες και CD. Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», του Σωματείου «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης  «Μαρία Κάλας». Έχει διατελέσει υπεύθυνος του Θεατρικού Αντίσκηνου Θάσου, σύμβουλος του Φεστιβάλ Κάσου, μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος κριτικών επιτροπών. 

 

Δημοφιλή σεμινάρια

Σχετικά σεμινάρια