Μηνάς Βιντιάδης

Μηνάς Βιντιάδης

Ο Μηνάς Βιντιάδης διευθυντής σύνταξης για χρόνια στο εμβληματικό περιοδικό «Ταχυδρόμος» και υπεύθυνος στις περίφημες ειδικές εκδόσεις   των «Νέων», με πάνω από 100 συλλεκτικά βιβλία, ταινίες και CD. Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», του Σωματείου «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης  «Μαρία Κάλας». Έχει διατελέσει υπεύθυνος του Θεατρικού Αντίσκηνου Θάσου και σύμβουλος του Φεστιβάλ Κάσου, που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς πανελλαδικά.

      Επί 40 χρόνια  δημοσιογράφος στις εφημερίδες (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ,  ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ),  στα περιοδικά Ταχυδρόμος,  STATUS), στο ραδιόφωνο (Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ) και στην τηλεόραση  (FILMNET, νυν NOVA).   Ως μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και της  Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, έχει διδάξει σε δεκάδες σεμινάρια. ΄Ηταν μέλος κριτικών επιτροπών και στο Θέατρο και στον Κινηματογράφο.  Έχει ζήσει από κοντά κι έχει συμμετάσχει και διευθύνει την έκδοση περιοδικών και εφημερίδων, την έκδοση ενός βιβλίου, την προώθηση συναυλιών και δίσκων, τη διοργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής, γλυπτικής ή φωτογραφίας, την προετοιμασία και την ολοκλήρωση  χορευτικών έργων, το «στήσιμο» θεατρικών παραστάσεων, τη διαφήμιση μιας ταινίας ή  μιας τηλεοπτικής σειράς.   

Το  λογοτεχνικό έργο του Μηνά Βιντιάδη περιλαμβάνει τέσσερα μυθιστορήματα, μια συλλογή διηγημάτων, πολλά θεατρικά έργα –ο «Κάτω Παρθενώνας» διδάσκεται σε πανεπιστήμια και το «Tatooland» ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Κάρολος Κουν το 2018- σενάρια και  στίχους για τραγούδια που έχουν μελοποιήσει, ο αείμνηστος Μάριος Τόκας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης κ.α.

  Ο Μηνάς Βιντιάδης μοιράζεται μαζί σας όσα αποκόμισε επί τέσσερις δεκαετίες και με τις δυο του ιδιότητες: Του πομπού και του δέκτη. Και ξέρει όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα,  πώς ο θεατής, ο αναγνώστης, ο ακροατής , ο φιλότεχνος θα γνωρίσει το κάθε έργο, πώς θα το αγοράσει, πώς θα πάει στο Μουσείο και στην γκαλερί, στο βιβλιοπωλείο και την συναυλία.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ