Σεμινάριο Σκηνοθεσία Κινηματογράφου, με τον Νίκο Γραμματικό!

From script to screen!

Σεμινάριο Σκηνοθεσία Κινηματογράφου

Κάθε Πέμπτη 18:00 – 20:00

Διάρκεια: 12 εβδομάδες, 12 μαθήματα, 3 μήνες

Δια ζώση στο Σύνταγμα  και E-learning για όλη την Ελλάδα

Η Ανοιχτή Τέχνη σας παρέχει Βεβαίωση Σπουδών!

Σκηνοθεσία ταινίας μικρού και μεγάλου μήκους!

Το Σεμινάριο Σκηνοθεσία Κινηματογράφου με τον Νίκο Γραμματικό, τον εμβληματικό σκηνοθέτη του “Βασιλιά”, των “Απόντων”, της “Μήδειας”, του “Νυχτολούλουδου”! Κάθε ταινία αποκτάει υπόσταση και ολοκληρώνεται, όταν πετύχει να συγχρονίσει τον βηματισμό της με τον στόχο της. Όλα ξεκινούν από μια ιδέα, η οποία προκύπτει από ένα βίωμα, μια παρατήρηση, ένα συναίσθημα ή από τις σχέσεις που δημιουργούνται, όταν το «ένα» εισβάλλει στο «άλλο. Εφ’ όσον η ιδέα συλληφθεί, κι αν επιμένει και γιγαντώνεται στο εσωτερικό κόσμο και τον νου του δημιουργού, οφείλει να εκφραστεί. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα θα επιτευχθεί όμως, αν ο σκηνοθέτης κατορθώσει να στρέψει το βλέμμα του από τον εσωτερικό του κόσμο, στον κόσμο που τον περιβάλει. Να κάνει δηλαδή ένα παραπάνω βήμα από την ιδέα του, έτσι ώστε η συγκίνησή του να μεταφερθεί στην οθόνη.

Η έμπνευσή μας παίρνει σάρκα και οστά, όταν μορφώνεται δραματουργικά. Οι βασικές αρχές του δράματος, συνιστούν και την πρώτη ύλη για τη σύνθεση της ταινίας. Οι ήρωες που κάμπτονται από τη βαθύτερη ανάγκη τους ή κατευθύνουν τις βαθύτερες επιθυμίες τους, ενσωματώνονται στην πλοκή κάτω από την αφηγηματική σκοπιά του σκηνοθέτη, που οδεύει προς ένα στόχο: Να μετατρέψει την ιδέα του σε πεπρωμένο και να το μοιραστεί με τους ήρωες του, κινηματογραφώντας την.

Η ταινία είναι σαν ένα παζλ. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δεν κατέχει όλα τα κομμάτια. Η συναρμολόγησή του προϋποθέτει την εμπλοκή του σεναριογράφου , των ηθοποιών , του μοντέρ , του φωτογράφου, που ο καθένας θα προσθέσει το δικό του κομμάτι που χρειάζεται για να δοθεί στην ταινία το σχήμα , το όλον, το τέλος. Μια ομάδα πρέπει να δημιουργήσει τη δική της γλώσσα συνεννόησης και να λειτουργήσει μέσα στο πλαίσιο συνεργασίας και συν-κίνησης.
Δρομολογώντας τη δράση, λοιπόν, κάνεις την δική σου πραγματικότητα ταινία, την ανάγεις σε ανώτερο επίπεδο ύπαρξης , την μεταμορφώνεις σε ουσία, έτσι ώστε να απευθύνεται σε ένα υψηλό και ελκυστικό επίπεδο αισθήσεων αλλά και αμφιβολιών και, κυρίως, συναισθημάτων.

Σχετικοί σύνδεσμοι

Αποντες 1996 – YouTube

Απόντες – Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

 

Δίδακτρα:

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά η Ανοιχτή Τέχνη κρατά τα δίδακτρα στο ίδιο ύψος!
Για να αποκτήσουν οι φίλοι και οι φίλες της τις γνώσεις που επιθυμούν!

Η συμμετοχή σου για κάθε σεμινάριο διαρκείας 3 μηνών (30 ωρών) είναι: 300€ (10 € η ώρα) Καταβολή εφ’ άπαξ: 290€.

Επωφελήσου τώρα από όλες τις ειδικές εκπτώσεις μας!

Φοιτητές, άνεργοι, παλιοί σπουδαστές: 290€ Καταβολή εφ’ άπαξ: 280€.

Εκπαιδευτικοί, νέοι γονείς, φίλοι: 280€ Καταβολή εφ’ άπαξ: 270€.

Σχετικά σεμινάρια

Δημοφιλή σεμινάρια

Συμπλήρωσε τώρα την φόρμα σου!

Δηλώστε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας!
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος!
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε αμέσως  σε επικοινωνία μαζί σας.