Συγγραφή Παραμυθιού, με την Λίλη Λαμπρέλλη!

Γράψε το δικό σου παραμύθι!

Κάθε Πέμπτη 18:00-20:00
Διάρκεια: 12 εβδομάδες, 12 μαθήματα, 3 μήνες
E-learning
και Δια ζώσης για όλη την Ελλάδα!

Η Ανοιχτή Τέχνη σας παρέχει Βεβαίωση Σπουδών!

  Γράψε το δικό σου παραμύθι, με την Λίλη Λαμπρέλλη!

Και γράφουμε και αφηγούμαστε παραμύθια!

Με χαρά η Ανοχιτή Τέχνη ανακοινώνει ένα πρωτοποριακό σεμινάριο γραφής αλλά και αφήγησης παραμυθιού!

Το να γράψεις ή να πεις ένα βιβλίο για παιδιά φαίνεται εύκολο κι απλό, χρειάζεται όμως έμπνευση και μαστοριά όπως όλες οι τέχνες!

Τα παιδιά, οι αναγνώστες και ακροατές μας,  είναι μικρά αλλά είναι ευφάνταστα και απαιτητικά. Δεν θέλουν παραμύθια κι ιστορίες που υποτιμούν την νοημοσύνη και την έμφυτη ευφυία τους. Κάθε παραμύθι, άλλωστε, «είναι μια αληθινή ιστορία που δεν έχει συμβεί ποτέ» και ο παραμυθάς-συγγραφέας είναι «κάποιος που δεν μπορεί να πει ψέματα».

Στο σεμινάριό μας θα μάθουμε λοιπόν:

  • Τι ενδιαφέρει ένα παιδί.
  • Πώς πρεπει να του απευθυνθούμε.
  • Πώς θα το κάνουμε να ταυτιστεί και να αγαπήσει τους ήρωές μας.
  • Πώς θα κρατήσουμε το ενδιαφέρον του «ζωντανό» και θα κερδίσουμε το γέλιο του.
  • Πώς θα ενθαρρύνουμε τη φαντασία του και θα την συγχρονίσουμε με την δική μας.

Τα ερωτήματα αυτά, και όσα άλλα προκύψουν στην πράξη, θα τα απαντήσουμε  όλα στα μαθήματά μας, καθώς θα κάνουμε τα πρώτα βήματα στα μονοπάτια της παιδικής λογοτεχνίας! Θα αφιερώσουμε όμως χρόνο και στα μυστικά της τέχνης της προφορικής αφήγησης παραμυθιών, δικών μας ή «λαϊκών», από την πλούσια παράδοσή μας.

Με ασκήσεις γραφής θα ξεκινήσουμε από την αρχική ιδέα του παραμυθιού μας και θα φτάσουμε ως το γράψιμό του, είτε πρόκειται για μικρή εικονογραφημένη ιστορία ή για μεγαλύτερη η ακόμη για εφηβικό διήγημα ή νουβέλα.

Θα μάθουμε τις τεχνικές και τους ρυθμούς της αφήγησης, θα ασκηθούμε στη γλώσσα, θα μάθουμε πώς στήνουμε την ιστορία μας και επιλέγουμε τους ήρωές μας με τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά -και πώς προσεγγίζουμε τα παιδιά με γενναιότητα, τρυφεράδα και καθαρή ματιά.

Στο προτελευταίο μάθημα, ο καθένας μας  θα έχει ολοκληρώσει τη συγγραφή του παραμυθιού του. Τότε θα δοκιμάσουμε  να ζωντανέψουμε  προφορικά το παραμύθι μας, σαν αφηγητές, μια άσκηση που προσφέρει τη δυνατότητα να προσθέσουμε μικρές πινελιές στην ιστορία μας.

Στο τελευταίο μας μάθημα, θα διαβάσουμε όλα μας τα παραμύθια, προτείνοντας βασικές τεχνικές ανάγνωσης, και θα συζητήσουμε για το πού θα εστιάσουμε στον δεύτερό κύκλο του σεμιναρίου μας.

Δίδακτρα:

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά η Ανοιχτή Τέχνη κρατά τα δίδακτρα στο ίδιο ύψος!
Για να αποκτήσουν οι φίλοι και οι φίλες της τις γνώσεις που επιθυμούν!

Η συμμετοχή σου για κάθε σεμινάριο διαρκείας 3 μηνών (30 ωρών) είναι: 242€ + Φ.Π.Α 24%: 58€ = 300€ (σε 4 δόσεις*, 1η Νοεμβρίου,15η Νοεμβρίου,1η Δεκεμβρίου, 15η Δεκεμβρίου)
Καταβολή εφ’ άπαξ: 290€.

Επωφελήσου τώρα από όλες τις ειδικές εκπτώσεις μας!

Φοιτητές, άνεργοι, παλιοί σπουδαστές: 210€ + Φ.Π.Α 24%: 50€ = 260€ (σε 4 δόσεις*, 1η Νοεμβρίου,15η Νοεμβρίου,1η Δεκεμβρίου, 15η Δεκεμβρίου) Καταβολή εφ’ άπαξ: 250€.

Συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, νέοι γονείς, φίλοι: 225€ + ΦΠΑ 24%: 55€ = 280€ (σε 4 δόσεις*, 1η Νοεμβρίου,15η Νοεμβρίου,1η Δεκεμβρίου, 15η Δεκεμβρίου) Καταβολή εφ’ άπαξ: 270€.

Σχετικά σεμινάρια

Δημοφιλή σεμινάρια

Συμπλήρωσε τώρα την φόρμα σου!

Δηλώστε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας!
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος!
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε αμέσως  σε επικοινωνία μαζί σας.