Συζήτηση με θέμα: «Θεσμοί και Ανομία στα Ελληνικά Εικαστικά»

Συζήτηση με θέμα: «Θεσμοί και Ανομία στα Ελληνικά Εικαστικά»

Η «Ανοιχτή Τέχνη, σεμινάρια-διαλέξεις-δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό» σας καλεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, στις 19.00 στην συζήτηση με θέμα: «Θεσμοί και Ανομία στα Ελληνικά Εικαστικά».

Η σύγχρονη τέχνη υφίσταται σε πολλά και πολύπλοκα θεσμικά πεδία, που αφορούν τόσο στην έκθεση και συλλογή των έργων, όσο και στην πρόσληψη και αποτίμησή τους. Η πολυπλοκότητα αυτή δημιουργεί ασάφειες και «γκρίζες ζώνες», όπου τα κριτήρια και οι θέσεις αποκτούν σχετικό χαρακτήρα. Αναδύεται η εντύπωση πως ο κόσμος της τέχνης διέπεται από καθεστώς ανομίας, όπου δεν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι και τα πάντα επιτρέπονται. Υπό αυτές τις συνθήκες, τα ελληνικά εικαστικά αποκτούν αιφνιδίως νέες θεσμικές δομές, στις οποίες η απουσία κρατικής αρωγής αναπληρώνεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Παράλληλα, τα διεθνή βλέμματα στρέφονται προς την ελληνική τέχνη, λόγω του διεθνούς ενδιαφέροντος για την οικονομική κρίση και την επικείμενη οργάνωση της documenta. Ποια ζητήματα και ποιες δυναμικές εγείρονται σε αυτήν τη συγκυρία; Τι είδους στρεβλώσεις ταλανίζουν το ελληνικό καλλιτεχνικό πεδίο; Η συζήτηση θα θίξει αυτά τα ερωτήματα ξεφεύγοντας από κοινοτοπίες και γενικεύσεις.

Στην συζήτηση μετέχουν: Ο Μάνος Στεφανίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ, ο Κωνσταντίνος Βασιλείου, Θεωρητικός Τέχνης, Δρ Σορβόνης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016,
ώρα: 19.00
Τοποθεσία: Ανοιχτή ΤέχνηΦιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2.
Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση θέσεως στο τηλέφωνο της Ανοιχτής Τέχνης: 210 32 27 188
ή στo email μας:info@anoixtitexni.gr

«Ανοιχτή τέχνη, σεμινάρια-διαλέξεις-δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό»
Ναυάρχου Νικοδήμου 2 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα.
info@anoixtitexni.gr
www.anoixtitexni.gr

Δημοσιεύτηκε από: anoixtitex   /   Tags: , ,   /   0 Σχόλια   /   08-02-2016

Αφηστε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.