Ανοιχτή Τέχνη: Παρατήρηση Ουρανού, στο Πόλις Άρτ Καφέ!

Παρατήρηση του Αττικού Ουρανού με το τηλεσκόπιο της Ανοιχτής Τέχνης!

  Η «Ανοιχτή Τέχνη, σεμινάρια-διαλέξεις-δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό» , σας καλεί στην βραδιά παρατήρησης του περίφημου  Αττικού μας ουρανού,  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017
Ώρα: 19:30 μ.μ.
στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου.

  Τρία χρόνια μετά την πρώτη μας βραδυά παρατήρησης, η «Ανοιχτή Τέχνη, σεμινάρια-διαλέξεις-δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό!» σας καλεί στην δεύτερη βραδιά Αστρονομίας και Παρατήρησης του περίφημου Αττικού Ουρανού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο Πόλις Άρτ Καφέ, Πεσμαζόγλου 5, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου.

   Η βραδιά θα ξεκινήσει με την ομιλία: «Η εξερεύνηση του πλανήτη Δία και η διαστημική αποστολή Juno», από την αστροφυσικό  Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού που εισηγείται το μάθημα της Αστρονομίας στην Ανοιχτή Τέχνη. Θα μας μιλήσει για τον γίγαντα πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος και τις διαστημικές αποστολές που μέχρι σήμερα έχουν συμβάλει στην εξερεύνησή του, δίνοντάς μας πληροφορίες για την δομή και τα χαρακτηριστικά του. Θα ακολουθήσει παρατήρηση του Αττικού ουρανού με φορητά τηλεσκόπια στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου.
   Πολλά ουράνια σώματα, που βρίσκονται έξω από το ηλιακό μας σύστημα κι έχουν πολύ εντυπωσιακή όψη, και πολλά διπλά αστέρια, που μερικά παρουσιάζουν θαυμάσιες αντιθέσεις χρώματος ή λαμπρότητας, είναι ορατά με το τηλεσκόπιο. Εγκατεσπαρμένα στον ουρανό υπάρχουν και τα λεγόμενα αστρικά σμήνη. Μερικά από αυτά είναι ανοιχτά, διαμορφώνοντας πλούσιες και λαμπρές συναθροίσεις άστρων, ενώ άλλα είναι σφαιρικά, πολύ πλουσιότερα σε άστρα αλλά αμυδρά, λόγω των μεγάλων αποστάσεων. Αν είμαστε τυχεροί, κάποια απ’ αυτά θα μας κάνουν παρέα την Κυριακή!
   Στην παρατήρηση θα μας καθοδηγούν ο Αχιλλέας Στράντζαλης και η Στέλλα Μπουλά, υποψήφιοι διδάκτορες Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είσοδος: Ελεύθερη
Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Ανοιχτή Τέχνη: Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα, 210 32 27 188
Ή να δηλώσετε συμμετοχή  μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης:
info@anoixtitexni.gr
Μετά το τέλος της παρατήρησης θα πιούμε το κρασί μας στο φιλόξενο Πόλις art cafe!

Δημοσιεύτηκε από: anoixtitex   /   Tags: , , , , , , , , , ,   /   0 Σχόλια   /   26-09-2017

Αφηστε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.