Ιστορία της Τεχνης

Ιστορία της Τεχνης

Ιστορία της Τέχνης: Οι πόλεις. Οι καλλιτέχνες. Τα έργα. Η  ερμηνεία τους, με τον Μάνο Στεφανίδη!

……………………………

 

E-learning για όλη την Ελλάδα: κάθε  Τρίτη 20:00 – 22:00
Διάρκεια:  12 εβδομάδες, 12 μαθήματα, 3 μήνες

Εισηγητής: Μάνος Στεφανίδης

Η Ανοιχτή Τέχνη σας παρέχει Βεβαίωση Σπουδών!

Γενική εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης!

     Ο καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης, στο ΕΚΠΑ και κριτικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης, εγκαινιάζοντας την νέα του συνεργασία με την Ανοιχτή Τέχνη θα εισηγηθεί μια γενική εισαγωγή στην ιστορία της Τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σε 12 υποδειγματικές διδασκαλίες.

    Θα προτείνει καλλιτέχνες που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και έργα σταθμούς που ξεπέρασαν την εποχή τους. Σημείο αναφοράς μας θα είναι συγκεκριμένοι χώροι και πόλεις που έκαναν την αισθητική διαφορά: Γάνδη, Μπριζ, Βερολίνο, Βαρκελώνη,Μόσχα, Βενετία, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Τόκιο, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα.

   Έργο αναφοράς θα είναι ”Η απαγωγή της Ευρώπης”, του Ρέμπραντ. Αναλύοντας το συγκεκριμένο έργο, ο Μάνος Στεφανίδης θα συσχετίσει τον Ρέμπραντ με τον Μπαχ και θα υποστηρίξει την επικαιρότητα του συγκεκριμένου θέματος στην σύγχρονη Ευρωπαϊκή πολιτική.

    Όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο, που δεν θα επαναληφθεί, δικαιούνται βεβαίωση σπουδών, υπογεγραμμένη από τον διδάσκοντα καθηγητή. Σ’ αυτήν την ενότητα για πρώτη φορά θα δίδονται εργασίες σε κάθε μάθημα και θα καταγράφεται όχι μόνο η συμμετοχή αλλά και η εξέλιξη κάθε συμμετέχοντα, χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση. Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά από κύκλο ελεύθερων σεμιναρίων.

 

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για αυτό το σεμινάριο!

Σας προτείνουμε να δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας.

Ονοματεπώνυμο*:

Email*:

Τηλέφωνο κινητό & σταθερό*:

Ενδιαφέρομαι για το σεμινάριο*:

Επίσης ενδιαφέρομαι για:

Από που μάθατε για αυτό το σεμινάριο;ίντερνετ (google) facebook φίλους 

Σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια.