Υποκριτική

αΥποκριτική με την Αγγελική Παπαθεμελή!

…………………………………..

Συχνότητα: κάθε Τετάρτη 17:00 – 20:00
Διάρκεια:  3 μήνες
Εισηγήτρια: Αγγελική Παπαθεμελή

Η Ανοιχτή Τέχνη σας παρέχει Βεβαίωση Σπουδών!

 Ζωντανεύοντας τον Λόγο!

    Οι λέξεις και τα σημεία στίξης στο χαρτί, είναι το μόνο μέσο του συγγραφέα να μεταφέρει σε μας τον κόσμο που δημιουργεί, τους ανθρώπους, τους ήρωες, που τον αποτελούν, και τις ιστορίες τους.

Δουλειά του ηθοποιού είναι να φέρει στη ζωή αυτόν τον κόσμο.

    Στο τρίμηνο θεατρικό εργαστήρι μας στην Ανοιχτή Τέχνη  θα ακολουθήσουμε τη μαγεία των γραμμένων λέξεων σε όλη τη διαδρομή τους, μέχρι να γίνουν δικές μας, σώμα και φωνή μας.

Θα ασκηθούμε, λοιπόν, σε τρόπους μελέτης, ανάλυσης και κατανόησης του κειμένου.

Θα αναζητήσουμε τα κρυφά νοήματα, που οι λέξεις κουβαλούν.

Θα ανακαλύψουμε τρόπους για να οικειοποιηθούμε το λόγο των προσώπων.
Για να ηχεί μέσα στο σώμα μας και να ενεργοποιεί το συναίσθημά μας.

Θα παίξουμε με τους ρόλους ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς φύλου ή ηλικίας, δουλεύοντας όλοι πάνω στα ίδια κείμενα.

Ο πλούτος αυτών των πολλαπλών εκδοχών θα φωτίσει, στη δική μας προσωπική δουλειά, πλευρές που αλλοιώς μπορεί να μην  αντιλαμβανόμασταν καν.

Θα ερευνήσουμε το πεδίο που δημιουργείται, όταν ο θεατρικός λόγος ενός προσώπου ακουμπά στον Άλλο. Ένα πεδίο ρευστό αλλά πραγματικό και  πυκνότερο από της πραγματικής ζωής.

Θα καλλιεργήσουμε την δύναμη της παρουσίας του ηθοποιού επί σκηνής. Την αυτοπεποίθηση. Το θάρρος να γίνουμε «ορατοί και ακουστοί».

Αλλά και τη δύναμη της σιωπής.

Μέσα από ασκήσεις συντονισμού θα μελετήσουμε τη «χορικότητα» – δηλαδή, το μοίρασμα του λόγου ενός προσώπου σε πολλούς ηθοποιούς – και μέσα από τεχνικές της αφήγησης θα απαλλαγούμε από το βάρος της «ενσάρκωσής» του.

Ο τρόπος μας θα είναι ανοιχτός, τα υλικά μας απλά και καμιά φορά απρόσμενα. Η δουλειά μας δε θα προσβλέπει στην ταύτιση με το ρόλο, ούτε στην υιοθέτηση των χαρακτηριστικών του.
    Αντίθετα θα προσπαθήσουμε, αφαιρώντας, να συναντηθούμε στον πυρήνα τους με τα πρόσωπα αυτά, άρα να συναντηθούμε  και μεταξύ μας.

    Από τη θέση του εαυτού του ο καθένας, θα ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να «μιλάμε για» το πρόσωπο και ταυτόχρονα να γινόμαστε αυτό το πρόσωπο.

     Το εργαστήρι μας απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες ή σπουδαστές του θεάτρου, όσο και σε ανθρώπους που αγαπούν και θέλουν να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου.

    Η δουλειά μας θα γίνεται με τρόπο που θα επιτρέπει στον καθένα να προχωρά σύμφωνα με τις δικές του δυνατότητες. Σαν όχημα, εργαλείο και αφορμή μας θα έχουμε κομμάτια – μονολογικά και διαλογικά – από τις υπέροχες Τρεις Αδερφές του Άντον Τσέχωφ.

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για αυτό το σεμινάριο!

Σας προτείνουμε να δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας στο σεμινάριο, γιατί ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε αμέσως  σε επικοινωνία μαζί σας.

Ονοματεπώνυμο*:

Email*:

Τηλέφωνο κινητό & σταθερό*:

Ενδιαφέρομαι για το σεμινάριο*:

Επίσης ενδιαφέρομαι για:

Από που μάθατε για αυτό το σεμινάριο;ίντερνετ (google) facebook φίλους 

Σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια.