Σεμινάρια Ιστορίας

Ελληνισμός - Χριστιανισμός: φίλοι, συγγενείς ή εχθροί;

arxaiologiaΕλληνισμός – Χριστιανισμός: φίλοι, συγγενείς ή εχθροί;
…………………………………………….

Δια ζώσης: κάθε Παρασκευή 18:00 – 20:00
Διάρκεια: 12 εβδομάδες, 12 μαθήματα
Εισηγητής:  Αλέξανδρος Ασωνίτης

Το σημαντικότερο γεγονός της ιστορίας, το γεγονός που άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας και τον ίδιο τον άνθρωπο, είναι η επίθεση και κατίσχυση  του χριστιανισμού, με Ρωμαϊκή καθοδήγηση και όπλα,  σε βάρος του ελληνικού πολιτισμού, αρχικώς, και σχεδόν όλων των υπόλοιπων πολιτισμών, στην συνέχεια, και μέχρι σήμερα. Το θέμα εξετάζεται με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, με αναγωγή  στα αμέτρητα  τεκμήρια και πηγές, χωρίς φανατισμούς, μισαλλοδοξία, υπερβολές και αμετροέπειες που γελοιοποιούν ή καθιστούν αντιπαθές ή και πολιτικά «ύποπτο» αυτό το θεμελιώδες ζήτημα που πολλοί προσπερνούν για να μην έρθουν αντιμέτωποι με την Ιστορία αλλά και  με τον ίδιο τους τον  εαυτό. Επιζητούμε τα μαθήματα μας να αποτελέσουν την αφορμή για μια επιστημονική προσέγγιση, ανοιχτή στον διάλογο και στην ετερότητα, στο δικαίωμα καθενός να υποστηρίζει τις ιδέες και την κοσμοθεωρία του, όπως άλλωστε προστάζει και ο καταστατικός χάρτης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του ΟΗΕ. Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης έχει πραγματευθεί αυτό το ζήτημα στο μυθιστόρημά του «Λάλον Ύδωρ», έχει μεταφράσει για πρώτη φορά  στην νεοελληνική τα σπουδαιότατα, εμβληματικά έργα των Κέλσου και Πορφύριου «Αληθής Λόγος» και «Κατά Χριστιανών Λόγοι» (δεν τα εξέδωσε λόγω ασυνέπειας του εκδοτικού οίκου «Δελφίνι» με τον οποίο συνεργαζόταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90), έχει αρθρογραφήσει συχνά για το ζήτημα αυτό που ταλανίζει την ύπαρξη και την ζωή μας κι ετοιμάζει δύο σχετικές μελέτες: «Οι ΄Ελληνες και ο πλαστογράφος Ε.Ρ Ντοντς» και: «Η εκπνοή της απολυταρχίας,  οι “θυρωροί της νύχτας”  και η διαπόμπευση του πένθους».

*«Ελληνισμός και Χριστιανισμός: Πλωτίνος και Άγιος Αυγουστίνος», τιτλοφορείται η, δυστυχώς αμετάφραστη στα ελληνικά, διδακτορική διατριβή του Αλμπέρ Καμύ.

 

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για αυτό το σεμινάριο

Σας προτείνουμε να δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας.

Ονοματεπώνυμο*:

Email*:

Τηλέφωνο κινητό & σταθερό*:

Ενδιαφέρομαι για το σεμινάριο*:

Επίσης ενδιαφέρομαι για:

Από που μάθατε για αυτό το σεμινάριο;ίντερνετ (google) facebook φίλους 

Σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια.