Λογοτεχνία

Δημιουργική γραφή

Σεμινάρια Δημιουργικής ΓραφήςΣτα μαθήματά του διδάσκεται η μέθοδος που ακολουθεί ο συγγραφέας στα μυθιστορήματα και στα διηγήματά του και με την οποία μπορεί κάθε μαθητής-ακροατής να βελτιώσει το ταλέντο, τις ικανότητες και τις δυνατότητές του στην συγγραφή, απελευθερώνοντας δημιουργικά την φαντασία και το ταλέντο τους στην λογοτεχνία, στην σκέψη και στην γλώσσα.
Περισσότερα>>
Διδάσκων: Αλέξανδρος Ασωνίτης
Διάρκεια: 11 εβδομάδες
Συχνότητα: κάθε Δευτέρα 18:00 – 20:00 ή καθε Σάββατο 12:00 – 14:00

Στιχουργική

Σεμινάριο ΣτιχουργικήςΓια πρώτη φορά ο Ισαάκ Σούσης σε εργαστήρι στιχουργικής: Γράψτε τραγούδια μαζί με τον Ισαάκ Σούση!
Στο Εργαστήρι μας:Θα διδαχθούμε το πώς γράφεται και ολοκληρώνεται ένα στίχος για τραγούδι. Θα αναφερθούμε οπωσδήποτε σε μεγάλους στιχουργούς του λεγόμενου έντεχνου (Γκάτσος , Παπαδόπουλος, Ελευθερίου κ.α) ενώ θα επιλεχθούν ως υποδείγματα μερικοί στίχοι του πρόσφατου ρεπερτορίου (πχ. Καινούργια Ζάλη ,Τρύπες ή Εν Λευκώ , Γεράσιμος Ευαγγελάτος). Θα μιλήσουμε για έμπνευση και τεχνική.
Περισσότερα>>
Διδάσκων: Ισαάκ Σούσης
Διάρκεια: 11 εβδομάδες
Συχνότητα: κάθε Σάββατο 12:00 – 14:00

Ποίηση

Σεμινάριο ΠοίησηςΓια την ποίηση μπορεί να μάθει κανείς τα πάντα! Πώς; Μαθαίνοντας να λειτουργεί ως ποιητής. Προσδιορίζοντας τον δικό του ρόλο μέσα στην γλώσσα. Δημιουργώντας την δική του ποιητική φωνή, από το συνειδησιακό μάγμα που κυλάει ανάμεσα στις δικές του παραστάσεις, στα δικά του συναισθήματα, στις δικές του προθέσεις.
Περισσότερα>>
Διδάσκων: Γιώργος Μπλάνας
Διάρκεια: 11 εβδομάδες
Συχνότητα: κάθε Τρίτη 20:00 – 22:00

Επιμέλεια κειμένου

Σεμινάριο επιμέλειας κειμένουΛέμε «πικρό μίσος»; Χμμ… μάλλον όχι. Αλλά ούτε και «αδυσώπητο». Αδυσώπητος μπορεί να είναι ένας πόλεμος, άσβεστο το μίσος, τα δάκρυα πικρά, αλλά και το παράπονο πικρό. Γλωσσική επιμέλεια, λοιπόν, με στόχο την κατά το δυνατόν ορθότερη χρήση της ελληνικής γλώσσας.
Περισσότερα>>
Διδάσκουσα: Δήμητρα Τουλάτου
Διάρκεια: 11 εβδομάδες
Συχνότητα: κάθε Παρασκευή 18:00 – 20:00

Συγγραφή Παραμυθιού

Σεμινάριο συγγραφής παραμυθιού και βιβλίων για εφήβους!Σας αρέσουν τα παραμύθια; Θέλετε να γράψετε παραμύθια; Ελάτε να κάνουμε λέξεις και μικρές ιστορίες τις ιδέες και τα συναισθήματά σας. Για να γράψουμε μια ιστορία κάνουμε ένα ταξίδι μέσα μας και μαζεύουμε σκέψεις, εικόνες, βιώματα, γεγονότα που, στην πορεία, γίνονται λέξεις και ιστορίες για παιδιά.
Περισσότερα>>
Εισηγήτρια: Αργυρώ Πιπίνη
Διάρκεια: 11 εβδομάδες
Συχνότητα: κάθε Τρίτη 18:00 – 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια.