Σεμινάριο Κινηματογράφου

Σεμινάριο Κινηματογράφου

senarioΣενάριο με τον Γιάννη Ξανθόπουλο:
Εργαστήριο Συγγραφής Σεναρίου

…………………………….

Συχνότητα: κάθε Δευτέρα 20:00 – 22:30
Διάρκεια: Α’ κύκλος: 3 μήνες /  Β΄κύκλος: 3 μήνες
Εισηγητής: Γιάννης Ξανθόπουλος

Έναρξη μαθήματος: Φεβρουάριος 2020

Η Ανοιχτή Τέχνη σας παρέχει Βεβαίωση Σπουδών!

Εργαστήριο Συγγραφής Σεναρίου

Θέλεις να μάθεις να γράφεις κινηματογραφικό/τηλεοπτικό σενάριο κοντά στον σεναριογράφο/σκηνοθέτη που καθοδηγεί ηθοποιούς, όπως η Φαίη Ξυλά, ο ΄Ακης Σακελλαρίου, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος κ.ά.  Για δεύτερη χρονιά κοντά μας, ο Γιάννης  Ξανθόπουλος, δημιουργός των επιτυχιών «Πέντε λεπτά ακόμη», «Όλα θα πάνε καλά».

Εργαστήριο συγγραφής σεναρίου υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Γιάννη Ξανθόπουλου.

Το κάθε εργαστήριο συγγραφής σεναρίου διαρκεί τρεις μήνες.

Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών μηνών, ο σπουδαστής θα επεξεργαστεί και θα εκτελέσει τη συγγραφή ενός σεναρίου ταινίας μικρού μήκους (διάρκειας έως το πολύ 30′) ξεκινώντας από την αρχική ιδέα και φτάνοντας στο τελικό κείμενο.

Το κάθε μάθημα έχει το χαρακτήρα εκτενών συζητήσεων του διδάσκοντος με κάθε έναν από τους σπουδαστές πάνω στο δικό του σενάριο. Στην συζήτηση συμμετέχουν και οι υπόλοιποι σπουδαστές καθώς η όσμωση και ανταλλαγή των ιδεών είναι βασικό και απαραίτητο στοιχείο της διδασκαλίας του σεναρίου.

Καθώς τα σενάρια θα εξελίσσονται σταδιακά ανά μάθημα από την αρχική ιδέα, στην μια παράγραφο, στην μια σελίδα, στις πολλές σελίδες, θα επικοινωνούνται ταυτόχρονα όλες οι απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις για το τί πρέπει να είναι ένα σενάριο, ποιά είναι η δομή του, πώς αναπτύσσονται οι χαρακτήρες, πώς πρέπει να γράφεται και να αποτυπώνεται στο χαρτί κλπ κλπ.

Η ελευθερία των ιδεών, η επικοινωνία τους, η ανταλλαγή τους, οδηγούν τους σπουδαστές σε συνδυασμό με την θεωρητική γνώση, να αναπτύξουν κείμενα που τους αντιπροσωπεύουν, καθώς το ζητούμενο δεν είναι η εφαρμογή ενός συγκεκριμένου template, μιας ειδικής φόρμας.  Ειδικότερο για το σενάριο μιας μικρού μήκους ταινίας αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Κάποιος που κατέκτησε και εμπέδωσε αυτές τις γνώσεις, θα μπορεί να παρακολουθήσει και ένα επιπλέον τρίμηνο με το σενάριό του, καθώς τώρα θα είναι οπλισμένος κατάλληλα για να προχωρήσει μπροστά με μεγαλύτερη ορμή και πίστη στο έργο του.

Το ποθητό και ζητούμενο είναι την επόμενη χρονιά να είναι εφικτό να παρακολουθήσει κανείς και το εργαστήριο συγγραφής μεγάλου μήκους ταινίας, κάτι πολύ απαιτητικότερο, με αναγκαία και απαραίτητη την σπουδή και την εμπειρία της συγγραφής της μικρότερης φόρμας μιας μικρού μήκους ταινίας.

DSC02855 (2)

_DSC6749 (1)

 

 

 

 

 

 

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για αυτό το σεμινάριο

 

Σας προτείνουμε να δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας.

Ονοματεπώνυμο*:

Email*:

Τηλέφωνο κινητό & σταθερό*:

Ενδιαφέρομαι για το σεμινάριο*:

Επίσης ενδιαφέρομαι για:

Από που μάθατε για αυτό το σεμινάριο;ίντερνετ (google) facebook φίλους 

Σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια.