Σεμινάριο Κινηματογράφου

Σεμινάριο Κινηματογράφου

medea3 copyFrom script to screen!

………………………………..
E-learning για όλη την Ελλάδα: κάθε Δευτέρα 18:00 – 20:00
Διάρκεια: 12 εβδομάδες, 12 μαθήματα

Εισηγητής: Νίκος Γραμματικός

Η Ανοιχτή Τέχνη σας παρέχει Βεβαίωση Σπουδών!

       Σκηνοθεσία μικρού και μεγάλους μήκους!

Νίκος Γραμματικός, ο εμβληματικός σκηνοθέτης  του ΄΄Βασιλιά΄΄, των ΄΄Απόντων΄΄, της ΄΄Μήδειας΄΄, του ΄΄Νυχτολούλουδου΄΄.

     Η περαίωση μιας ταινίας έγκειται στο βηματισμό με συγκεκριμένο στόχο. Όλα ξεκινούν από μια ιδέα η οποία προκύπτει από ένα βίωμα, μια παρατήρηση, ένα συναίσθημα ή τις σχέσεις που δημιουργούνται όταν το ένα εισβάλλει στο άλλο. Εφόσον η ιδέα συλληφθεί , στην περίπτωση που επιμένει και διογκώνεται στο εσωτερικό του δημιουργού, οφείλει να εκφραστεί. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα θα επιτευχθεί αν τελικά κατορθώσει ο καλλιτέχνης να στρέψει το βλέμμα του από τον εσωτερικό του κόσμο , στον κόσμο που τον περιβάλει. Να κάνει ένα παραπάνω βήμα από την ιδέα του, έτσι ώστε η συγκίνησή του να μεταφερθεί στην οθόνη.

      Η έμπνευση παίρνει σάρκα και οστά όταν μορφώνεται δραματουργικά. Οι βασικές αρχές του δράματος συνιστούν την πρώτη ύλη για τη σύνθεση της ταινίας. Οι ήρωες που κάμπτονται από τη βαθύτερη ανάγκη τους ή κατευθύνουν τις βαθύτερες επιθυμίες τους, ενσωματώνονται στην πλοκή κάτω από την αφηγηματική σκοπιά του σκηνοθέτη που οδεύει προς ένα στόχο. Να μετατρέψει την ιδέα του σε πεπρωμένο και να το μοιραστεί με τους ήρωες του κινηματογραφώντας το.

      Η ταινία είναι σαν ένα παζλ. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δεν κατέχει όλα τα κομμάτια. Η συναρμολόγησή του προϋποθέτει την εμπλοκή του σεναριογράφου , των ηθοποιών , του μοντερ , του φωτογράφου που ο καθένας θα προσθέσει το δικό του κομμάτι που χρειάζεται για να δοθεί στην ταινία το σχήμα , το όλον , το τέλος. Μια ομάδα πρέπει να δημιουργήσει τη δική της γλώσσα συνεννόησης και να λειτουργήσει μέσα στο πλαίσιο συνεργασίας και συν-κίνησης. 

      Δρομολογώντας τη δράση ,κάνεις τη δική σου πραγματικότητα ταινία, την ανάγεις σε ανώτερο επίπεδο ύπαρξης , τη μεταμορφώνεις σε ουσία έτσι που να απευθύνεται σε ένα επίπεδο αισθήσεων, αμφιβολιών και συναισθημάτων.

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για αυτό το σεμινάριο

Σας προτείνουμε να δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας.

Ονοματεπώνυμο*:

Email*:

Τηλέφωνο κινητό & σταθερό*:

Ενδιαφέρομαι για το σεμινάριο*:

Επίσης ενδιαφέρομαι για:

Από που μάθατε για αυτό το σεμινάριο;ίντερνετ (google) facebook φίλους 

Σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια.